Živý přenos diskuse o Evropě a dobrém sousedství

Ve čtvrtek, 17. září 2020 vás od 18 hodin zveme na pódiovou diskusi o Evropě a dobrém sousedství se čtyřmi významnými hosty z České republiky a z Bavorska. Celou alci lze sledovat živě prostřednictvím tohoto odkazu. Akci pořádá Centrum Bavaria Bohemia.

Více než 30 let od sametové revoluce, 30 let od německého znovusjednocení a s ještě stále čerstvou vzpomínkou na znovu uzavřené hranice se diskuse bude zabývat otázkou, jaký význam pro nás v současnosti má evropská spolupráce a dobré sousedství.

Hosty diskuse budou:

  • Václav Bernard, starosta Všerub na Domažlicku,
  • Petra Ernstberger, ředitelka Česko-německého fondu budoucnosti,
  • Tobias Gotthardt, poslanec Bavorského zemského sněmu, předseda Výboru pro spolkové a evropské záležitosti a regionální vztahy,
  • Zuzana Lizcová, vedoucí Katedry německých a rakouských studií Karlovy univerzity.

Diskusi bude moderovat novinářka Bára Procházková.

Akce proběhne v českém a německém jazyce a bude simultánně tlumočena.

Živý přenos lze sledovat na tomto odkazu (česká jazyková verze). Příspěvky do diskuse mohou diváci zasílat prostřednictvím tohoto chatu.

Diskuse se koná u příležitosti vernisáže výstavy 30×10 pro Evropu. Výstava prezentuje názory osobností pro společnou Evropu u příležitosti 30 let od sametové revoluce a pádu berlínské zdi. Od října 2019 do zaří 2020 se Centrum Bavaria Bohemia ptalo osobností z České republiky a z Bavorska, proč je pro ně jednotná Evropa důležitá a co dělá česko-bavorské sousedství tak jedinečným. Výstava 30×10 pro Evropu prezentuje přes 50 inspirativních odpovědí od osobností z obou zemí. Ke zhlédnutí bude v Centru Bavaria Bohemia do 23.října 2020. Online verze výstavy naleznete na www.bbkult.net.

Centrum Bavaria Bohemia (CeBB) v bavorském Schönsee nedaleko hranice s Českou republikou funguje jako dvojjazyčné kontaktní a informační místo, jako koordinující a kulturní točna mezi českými a bavorskými sousedními regiony. CeBB pořádá široký přeshraniční kulturní program a podporuje kulturní výměnu a budování kontaktů. Kulturní centrum je partnerem celé řady kooperačních projektů mezi Českou republikou a Bavorskem.

Odkazy:

Událost na facebooku.
Online verze výstavy na bbkult.net.

Úvod > Info&Akce > Živý přenos diskuse o Evropě a dobrém sousedství